Totaalrenovatie Familiewoning

Een Nieuwe Bladzijde voor het Familie-erfgoed

Het overnemen van een woning met een familiegeschiedenis is een bijzondere onderneming. De vertrouwdheid met de oude indeling kan het moeilijk maken om je een andere voorstelling van het huis te maken. Voor Tom en Mieke hebben we een nieuw bouwplan ontworpen, waarin we de circulatie van de woning herbekeken.

De eigenaren hebben met zorg hun materialen gekozen, waarbij HerBouw altijd paraat stond met ondersteuning en advies zodat alles één harmonieus geheel vormde.

Duurzaamheid voorop in de renovatie

De solide betonstructuur van de woning was een goed uitgangspunt, maar voldeed niet meer aan de huidige isolatienormen. HerBouw heeft het hellende dak en de muren van binnenuit geïsoleerd, de oude houten ramen vervangen door modern zwart aluminium schrijnwerk met dubbel glas, en een systeem C+ geïnstalleerd voor optimale ventilatie. De kruipruimte is eveneens voorzien van stevige isolatie. Dankzij deze ingrepen is de woning van energielabel F naar B gesprongen, met de mogelijkheid om in de toekomst naar label A te gaan.

De ruime keuken met zicht op de tuin, is een creatie van DC Interieurschrijnwerk en is ook door hen vakkundig geplaatst. 

Samenwerking en Betrokkenheid

Gedurende het project hebben de eigenaars Tom en Mieke actief deelgenomen aan de afbraakwerken, waarbij ze letterlijk en figuurlijk onder het stof zaten van het afkappen van de oude bezetting. Mede dankzij hun inzet en onze nauwgezette projectopvolging is deze totaalverbouwing binnen één jaar voltooid.

*Fotografie: Liesbeth Goetschalckx

Neem vrijblijvend contact op

Koffie?