Asbestattest

Bij een asbestanalyse ontdekken we welke materialen of onderdelen van een gebouw asbest bevatten. De analyse toont niet alleen de locaties van het asbest, maar beoordeelt ook de huidige staat. Is het asbest intact of vertoont het slijtage? De staat van het asbest speelt een cruciale rol bij het inschatten van risico’s. 

Na identificatie en evaluatie biedt de analyse praktisch advies over veilig beheer en, indien noodzakelijk, verwijdering van het asbest. Of het nu gaat om langetermijnbeheer of directe verwijdering, met een asbestanalyse weet je precies hoe je veilig met asbesthoudende materialen omgaat in elke situatie.

HerBouw begeleidt je in alle nodige stappen.

Wanneer is een asbestattest verplicht?

Een asbestattest is verplicht bij een overdracht onder levenden (naar een nieuwe eigenaar dus), van een toegankelijke constructie die gebouwd is vóór 2001.

Het asbestattest moet aanwezig zijn op het moment van de overdrachtsovereenkomst. Dat is meestal het compromis, maar het kan ook op een ander moment plaatsvinden.

Voor een toegankelijke constructie (gebouwd vóór 2001) die kleiner is dan 20 m² is het asbestattest niet verplicht, behalve als:

  • de som van de over te dragen toegankelijke constructies 20 m² of groter is
  • de toegankelijke constructie onderdeel uitmaakt van een groter bouwkundig geheel.

Het asbestattest vanaf 2032

Vanaf 2032 zal voor elke toegankelijke constructie die gebouwd is vóór 2001 en waarvan u eigenaar bent, een asbestattest verplicht zijn, ook als u geen plannen voor een overdracht hebt.

Welke procedure is daarvoor van tel?

  1. Stel een gecertificeerd asbestdeskundige aan (HerBouw dus)
  2. De asbestdeskundige inventariseert uw gebouw
  3. De asbestdeskundige bezorg u het asbestattest van OVAM

Hoeveel kost een asbestanalyse?

Bij HerBouw geen financiële verrassingen! Ontvang een heldere, all-in prijs voor uw asbestanalyse, zonder verborgen kosten. 

U krijgt vaste prijsafspraken, gebaseerd op de grootte van uw regio en de grootte van het gebouw. Transparantie van start tot finish!

Waarom een asbestanalyse bij HerBouw?

HerBouw is uw nieuwe, betrouwbare partner in asbestexpertise voor gebouwen gebouwd vóór 2001. Wij zetten ons in voor uw veiligheid, we identificeren en beheren uw asbestrisico’s met de grootste zorg.

HerBouw is expert ter zake, getraind in de meest geavanceerde methoden en technologieën. Zo bieden we u uitgebreide asbestinventarisaties, gedetailleerde rapportages en begeleiding tijdens het hele proces van asbestbeheer en -verwijdering. 

Of u nu eigenaar, aannemer of huurder bent, bij HerBouw is uw gebouw meer dan een structuur; het is een thuis, werkplek en investering die bescherming verdient.

🌟Uw welzijn is onze topprioriteit! Voor een asbestvrije en veilige omgeving in uw gebouw, neem vandaag nog contact op met HerBouw.

Neem vrijblijvend contact op

Koffie?