Hoe Kies Je De Juiste Aannemer Voor Je Renovatie?

Een renovatieproject is een grote onderneming, en de juiste aannemer is cruciaal voor een
vlot – en zorgeloos! – verloop. Gemakkelijk gezegd natuurlijk, want hoe weet je op voorhand of je de juiste keuze maakt? Stress en onzekerheid zijn wel het laatste wat je wil bij je verbouwing. Hier zijn enkele handige tips. Op naar een echte klik tussen jou en je aannemer(s)!

1. Doe je (online) onderzoek

Een betrouwbare aannemer zal met trots referenties en voorbeelden van zijn werk delen. Tegenwoordig kan je een eerste onderzoek al makkelijk online doen. Een eigen website of Google Reviews zijn al een schat aan informatie. Positieve reviews krijg je immers niet zomaar cadeau.

Vraag ook gerust of je bijvoorbeeld een keer een klant mag opbellen.

2. Vraag meerdere offertes aan

Kwaliteit heeft een prijskaartje, dat staat vast. Toch vraag je best meerdere, gedetailleerde offertes aan. Zo krijg je een transparant overzicht en kan je vlot vergelijken. Uiteraard ben je op zoek naar de beste prijs-kwaliteit, en dit is beste manier om die te vinden.

3. Controleer de betrouwbaarheid van je aannemer

Je kan niet alleen reviews van eerdere klanten of projecten online vinden. Je kan bijvoorbeeld ook online raadplegen of je aannemer met schulden kampt. De website van de Sociale Zekerheid biedt zo een handige tool.

Bij renoveren houdt niemand van verrassingen, toch?

4. Dé Klik met je aannemer(s)

Jouw huis, jouw regels. Het belang van een ‘klik’ op ook persoonlijk niveau kunnen we niet genoeg benadrukken. Je gaat intensief samenwerken met je aannemer, vaak over een langere periode. Het is superbelangrijk dat je je comfortabel voelt bij de aanpak en de communicatie van jouw project.

Een goede aannemer luistert naar jouw wensen, geeft duidelijk advies en zorgt ervoor dat je je gehoord en begrepen voelt.

5. Kijk Naar Het Grotere Plaatje

De goedkoopste optie is niet altijd de beste. Beoordeel je verschillende offertes op basis van kwaliteit, de aangeboden service en de ‘klik’ die je met de aannemer hebt. Jij blijft de baas over dit project, je moet er dus voor 100% een goed gevoel bij hebben.

6. Zet Alles Op Papier

Duidelijk genoeg? Zet – alles – op – papier! Zodra je een keuze hebt gemaakt, zorg ervoor dat alle afspraken duidelijk uitgeschreven zijn. Dit omvat de volledigheid van de werken, alle mogelijke kosten, de planning en eventuele garanties.

Dit geldt overigens zowel voor jou als voor de aannemer zelf. Goede afspraken maken goede vrienden. Enkel zo zijn beide partijen zo goed mogelijk beschermd en zijn jullie beiden klaar voor een zorgeloos traject.

Kort samengevat

Het kiezen van de juiste aannemer voor je renovatieproject vraagt aandacht voor detail. Door deze tips te volgen, kun je met vertrouwen de beste keuze maken. En vergeet niet, een goede ‘klik’ is goud waard. Het zorgt voor een soepeler proces en een eindresultaat waar je echt trots op kan zijn. Start nooit aan een renovatie waar je je niet op je gemak bij voelt.

Heb je renovatieplannen en ben je op zoek naar een betrouwbare partner? Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe we jouw droomproject werkelijkheid kunnen maken

Neem vrijblijvend contact op

Koffie?

Meer tips & tricks?

Welke Studies Moet Ik Laten Uitvoeren Als Ik Wil Verbouwen?

Het plannen van een verbouwing is een spannende onderneming, maar er komt meer bij kijken dan je op het eerste gezicht zou denken. Naast het kiezen van de juiste aannemer en het ontwerpen van je droomruimte (the fun part), zijn er verschillende studies die je moet laten uitvoeren om ook aan aan alle wettelijke vereisten te voldoen.

Lees meer »