5 Veelvoorkomende Renovatiefouten en hoe deze te Vermijden

Renoveren is altijd een avontuur, maar het is ook makkelijk om kleine fouten te maken die je project in de war kunnen sturen. Geen paniek, we hebben een lijstje gemaakt van vijf vaak voorkomende fouten bij renovaties en tips om ze te vermijden.

1. Kostenonderschatting

Iedereen kent wel iemand die dacht dat renoveren een koopje zou zijn, maar dan… oeps! Een gouden tip: stel een realistisch budget op en houd een extra buffer voor onvoorziene kosten. Vraag verschillende offertes aan en wees kritisch bij het vergelijken. Een gedetailleerde budgettering aan het begin bespaart je heel wat grijze haren.

2. De verkeerde aannemer kiezen

Soms lijkt een aannemer perfect op papier, maar blijkt het in de praktijk een echte nachtmerrie. Slechte communicatie, ondermaatse kwaliteit, verborgen kosten, afspraken worden niet nageleefd,…
Doe een grondig vooronderzoek: vraag naar ervaringen van anderen, bekijk eerdere projecten en zorg dat afspraken duidelijk zijn. Een goede match met je aannemer is cruciaal voor een vlotte samenwerking.

3. Structurele problemen negeren

Een klein probleem met de fundering of een verouderd elektrisch systeem over het hoofd zien kan later een dure grap worden. Laat je huis grondig inspecteren voor je begint en pak grote problemen meteen aan. Het lijkt misschien een extra kost, maar het bespaart je veel geld en stress op lange termijn.

HerBouw Liesl & Jeroen

4. De oorspronkelijke architectuur negeren

Je huis heeft zijn eigen ziel en geschiedenis. Het is belangrijk om deze te respecteren en te versterken in je renovatie. Door de unieke elementen van je huis te bewaren, creëer je een plek met karakter en charme die echt als thuis aanvoelt.

5. Niet genoeg opslagruimte voorzien

Opslag is als de magische saus in een goed gerecht: je merkt het pas als het er niet is. Denk vooruit over slimme opbergoplossingen zoals ingebouwde kasten of meubels met dubbele functies. Dit helpt om je huis netjes en georganiseerd te houden.

Kort samengevat

Door deze fouten te vermijden, maak je van je renovatie een veel aangenamer en minder stressvol avontuur. En onthoud: een goede voorbereiding is het halve werk!

Neem vrijblijvend contact op

Koffie?

Meer tips & tricks?

Welke Studies Moet Ik Laten Uitvoeren Als Ik Wil Verbouwen?

Het plannen van een verbouwing is een spannende onderneming, maar er komt meer bij kijken dan je op het eerste gezicht zou denken. Naast het kiezen van de juiste aannemer en het ontwerpen van je droomruimte (the fun part), zijn er verschillende studies die je moet laten uitvoeren om ook aan aan alle wettelijke vereisten te voldoen.

Lees meer »